Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan

08-562 65 000

 

               Tipsa vännen

        

Vanligaste frågor - se menyn bredvid


Inför resan

Pass & Visum

Alla resenärer, även spädbarn, måste ha ett giltigt pass. Passet ska vara oskadat, innehålla tomma sidor för myndigheternas stämplar samt vid resa utanför Schengenområdet vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
Kunden är ansvarig för anskaffande av erforderliga visum. För svensk medborgare, svensk medborgare med utländskt ursprung samt utländska medborgare kan särskilda visum-bestämmelser gälla. Vi rekommenderar att ordna visum inför resan ifrån Sverige.
Obs. Nekas man inresa i ett land på grund av avsaknad av giltigt pass, visum mm så ligger ekonomiskt ansvar för sådant helt på resenären.

Vaccinationer & Hälsa
Vissa länder kräver att man tagit specifika vaccinationer före inresa. Rådgör med din läkare om lämpliga vaccinationer i god tid före avresan. Observera att det finns restriktioner för flygresa efter 28:e graviditetsveckan.

Reseförsäkring

Det är viktigt att ha ett ordentligt reseförsäkring. Det grundreseskydd som kan finnas i hemförsäkringen går att utöka med en kompletterande reserförsäkring. 
Reseförsäkring måste tecknas innan resan påbörjas, genom oss eller så kan du teckna försäkringen direkt här!

Valuta

Observera
Resenären är ansvarig att kontrollera att uppgifterna i resplanen och färdhandlingarna stämmer. Det är mycket viktigt att namnen är rätt stavade samt överensstämmer med det i pass (ett förnamn räcker i bokningen).  Det är kundens ansvar att påtala om ev fel - omedelbart vid bokningstillfället. Kontrollera uppgifterna i resplanen och färdhandligarna

Det är numera mycket vanligt att biljetterna är icke ombokningsbara/avbokningsbara. 
Anses det viktigt att kunna avboka/omboka resan, så är det kundens ansvar att påpeka detta vid bokningstillfälle. Det är kundens ansvar att ta reda på särskilda regler som gäller för köpta biljetter avseende avbokning/ombokning.

Bra att veta

Klicka här för att läsa mer!

Senast publicerad: 160211 | Powered by SiteSmart